KÜLLİYEDE ÇİLE BİTMİYOR
KÜLLİYEDE ÇİLE BİTMİYOR

Mahmud Efendi Külliyesi'nde karşılaşılan zorluklar hakkında Vahdet Gazetesinde bugün yayınlanan haber... (2 Temmuz 2016)

KÜLLİYEDE ÇİLE BİTMİYOR

Mahmud Efendi Külliyesi’nde hukuksuz yıkım çilesi devam ediyor. Kaçak olduğu gerekçesiyle yerle bir edilen külliyede misafir ağırlama merkezi döküm sahası ilan edildi, ihaleye çıkıldı. Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi ziyarete giden cemaat namaz bile kılmakta zorlanıyor.

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin de ikamet ettiği Beykoz Çavuşbaşı’ndaki Külliye ile ilgili alınan yeni kararlar tepki çekti. Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefedi’nin evinin yanı başındaki misafir ağırlama merkezi belediye tarafından döküm sahası ilan edilerek ihaleye çıkarıldı. İhale Ramazan Bayramı’ndan sonra neticelenerek, ardından döküme başlanması planlanıyor. 

2 YIL SONRA GELEN YIKIM KARARI

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin hizmetkârlarından Muhammed Sinan Hoca ve Efendi Hazretlerini görmeye gelenler, belediyelerin Külliye’deki uygulamaları sonrası çektikleri zorluğu Vahdet’e anlattı. “Efendi Hazretleri’nin kaldığı ev gelen misafirleri ağırlamada yetersiz kalıyor” diyen Sinan Hoca, “Bu nedenle 2 yıl evvel evin yanında bulunan araziyi devletten 29 yıllığına kiraladık. İhaleye girerek aldık. Sonra hazırladığımız projeleri Orman Bakanlığı’na onaylattık. Projelerimizi uygulamaya başladık ve 2 yılın sonunda bitirme noktasına gelmiştik ki bir yıkımla karşılaştık. Bu zaman zarfında gelip giden olmadı. Bir an da nasıl bir karar alındıysa yerle bir ettiler” şeklinde konuştu.

BU ZULÜM NEDEN REVA GÖRÜLÜYOR?

Büyük bir zulümle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Sinan Hoca, “Efendi Hazretlerini ziyarete gelen yaşlı, genç, erkek, kadın, çoluk çocuk, hastası sağlamı binlerce kişi evinin önündeki caddede saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Türkiye’de birçok kesime destek veriliyor. Bu vatanın öz inancını taşımayan, menşei dışarıda olan insanların STK’larına, vakıflarına, televizyon kuruluşlarına bunca destek verilirken bu vatana, bu millete ömrünü adamış Efendi Hazretleri’nin sevenlerine niye bu zulüm reva görülüyor? Cami hariç, kız ve erkek medresesini, kütüphaneyi ve 5 bin kişilik aş evini yıktılar. Cami söz konusu olunca da ‘Dokunmayın, yapmayın, girmeyin’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

BURAYI YIKMAK GÖNÜLLERi YIKTI

Efendi Hazretlerinin yetiştirdiği hocalardan Mustafa Ekin de, 20 yıldır Mahmud Efendi’nin yanında olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Ülkemizde yaşanan son olaylar hepimizi çok üzüyor. Milletimizin başı sağ olsun. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Türk milleti olarak tövbeye ihtiyacımız var. Müslümanlar olarak zor bir geçitten geçiyoruz. Düşman kuşatmış, çevirmiş nefes aldırmıyor. Ancak her şeyin bir sebebi vardır. Bunu Allah-u Teâla böyle buyurmuş. Allah’ın çok sevdiği kulları vardır. Buraya yapılan proje tamamen Efendi Hazretleri’nin isteği üzerine yapıldı. O İslam’a âşık bir Allah dostudur. Buranın bu ziyaret alanına çok ihtiyacı var. Buraya ne yapıldıysa ihtiyaçtan hâsıl olmuştur. Burayı yıkmak gönülleri yıktı. Bu yıkımı sürdürmeye devam etmek kimseye fayda sağlamaz. Memleketimizin Allah dostlarına ve dualarına ihtiyacı var. Devlet büyüklerinden rica ediyorum. Buradaki sorunu hep birlikte gelin konuşarak bertaraf edelim.” 

‘EVİNİ TOPRAĞA GÖMECEKLER’

“Ziyaret alanı projemizi iptal ettiler. Bu alanı bizden cebren almaya çalışıyorlar. Bu tabi hukuki değil, biz kabul etmiyoruz. Burayı ihaleye çıkarmışlar. Bayramdan sonra neticeleneceği söyleniyor. Döküm sahası ilan edilecekmiş. Efendi Hazretleri’nin evini herhalde toprağa gömecekler. Buna gönüllerimiz razı değil, Allah da razı olmaz. Avukatlarımız gereken işlemleri yapıyor. Yetkililerle yüz yüze yaptığımız görüşmelerde de bunu ilettik. Ama görüyoruz ki hak, hukuk, adalet maalesef yok. Seçimlerden önce bize, ‘Bu ümmet meselesi. Lütfen destek olun’ diyorlardı. Ancak yıkımdan önce bir uyarı bile yapmadılar. Yıllardır bu insanlar sizi destekledi. Ne çabuk unuttunuz?”

BU YIKIM HUKUKSUZDU

Sinan şöyle devam etti: “Hâlbuki hukuki olarak biz burada kiracıyız. Sözleşmemiz var. Yaptığımız işlerin tamamı da bu sözleşmede yer alıyor. Hukuk tanınmadı. Hiçbir mahkeme kararı olmadan burayı yıktılar. Bize baskı yapmak için yıkıldığını düşünüyorum. Beykoz’un yüzde 90’ı kaçak. Binlerce mahkeme kararı var hangisini uyguladınız? Ama buraya gelince hemen harekete geçildi. Bu yıkım hukuksuzdu. Cami yıkan olarak anılmak istemedikleri için yıkmadılar ama yaptırmıyorlar da. Millet kapısız penceresiz yerde namaz kılıyor. Abdest alabilecek bir yerimiz yok. Buraya gelen binlerce misafirimiz mağdur oluyor.” 

 

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi ziyarete gelen Kasım Arslan ise şunları kaydetti: “Zaman zaman buraya geliyorum, buradaki ziyaretleri görüyorum. Cumhurbaşkanımızın hemşerisiyim, Cumhurbaşkanımıza neler iletildi, hangi yanlış bilgiler verildi bilmiyoruz ama burayı gelip yıktılar. Mahmud Efendiyi ziyarete gelenler abdest almak ya da tuvalet ihtiyacı için yaklaşık 1 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Yaşlısı, genci, çocuğu, hamilesi olan var. Sıkıntıların aşılması için yetkililerden bir çözüm istiyoruz. Ziyaret alanı için alınan karardan vazgeçilmesini istiyoruz. Keşke devlet yetkilileri buraya gelse de yaşanan sıkıntıyı kendi gözleriyle görseler. Hâlbuki burası istediğimiz gibi olsa çok güzel bir yer olacak. Buraya gelenler devlet erkânına da dua ediyor. Bunu unutmasınlar.”

Kaynak: Marifet Derneği

Facebook Twitter Google Plus Embed Kodu
11882
izlenme
Yorumlar
Yazdığınız yorum en az 4 karakter olabilir! Kalan karakter sayısı : 1250
  • Henüz yorum bulunmamaktadır!
  • Daha Eski Yorumlar

EN ÇOK İZLENENLER